06-33660701 (24/7 bereikbaar)

Ja, dat mag! Je bent vrij in de keuze van een uitvaartbegeleider, ongeacht waar en hoe je verzekerd bent, maar laat je wel goed voorlichten over eventuele financiële gevolgen.  

Wanneer er een zogenaamde naturaverzekering is afgesloten kan een afwijkende keuze namelijk grote financiële gevolgen hebben. Er is immers een verzekering afgesloten voor een vooraf vastgesteld pakket met diensten. Wanneer je hiervan geen gebruik maakt, bestaat er wel recht op een financiële vergoeding, maar deze staat meestal niet in verhouding tot de werkelijke kosten. Een andere uitvaartbegeleider kiezen kan in dit geval extra kosten met zich meebrengen.

Is er een kapitaal- of sommenverzekering afgesloten, dan betaalt de verzekeraar het verzekerde bedrag uit. Dit bedrag is vrij te besteden aan de kosten van de uitvaart. Je bent dus vrij om de uitvaart volledig naar wens uit te laten voeren en te kiezen voor een uitvaartbegeleider die bij jou past.

Dus vind je het belangrijk dat de uitvaart gaat zoals jij wenst en overweeg je een verzekering af te sluiten neem dit dan mee in jouw overweging. Laat je in ieder geval goed informeren over de mogelijkheden zodat jouw nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan.

 Meer weten? Bel 06-33660701 of mail naar info@dewittevlinderuitvaartbegeleiding.nl