06-33660701 (24/7 bereikbaar)

De Witte Vlinder Uitvaart Inspiratiebeurs was een groot succes. Lieve mensen, heel veel inspiratie door de geweldige deelnemers en vooral mooie gesprekken hebben gezorgd voor een prachtige dag. Bedankt voor uw komst!

De Beurs

Een Uitvaart Inspiratie beurs met een gevarieerd aanbod aan mooie uitvaartdiensten en producten op een sfeervolle locatie centraal gelegen tussen Alkmaar en Heerhugowaard.

Wanneer?

U bent zondag 26 juni tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom!

Waar?

Museum Broekerveiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk

De deelnemers

Maak kennis met verschillende manieren van opbaren, neem plaats in de Uitvaartbus, voel aan de prachtige waden én verwonder u over de vele mogelijkheden om uw dierbare te herinneren. Deze bevlogen deelnemers beantwoorden graag uw vragen en laten u zien wat er allemaal mogelijk is!

AFUITEX POST MORTEM SUPPORT

Het visueel afscheid nemen is zeer belangrijk om een goede start te maken met het rouwproces. Een kwalitatief goede verzorging van de overledene is hiervoor de basis. Maaike en Niels van Afuitex nemen deze zorg graag op zich vol ervaring, expertise en aandacht.

BOOMKISTEN

Kunstenaar en meubelmaker Bas van Nieuwburg-Bedaux maakt, voor u of samen met u, van elke kist, baar, urn en elk grafmonument een kunstzinnig geheel: uniek, persoonlijk en aanraakbaar.

BUTTER UITVAARTSERVICE

Jos Butter verzorgt de laatste verzorging van uw dierbare met aandacht vanuit de stellige overtuiging dat een goed verzorgde opbaring bijdraagt aan een goede start van het afscheid nemen en het rouwproces. Een goede verzorging met aandacht voor zowel de overledene als nabestaanden.

EVERTREE

Evertree is een 100% biologische urn die uit de as en de herinneringen aan onze dierbaren een levende boom laat groeien. Door een Evertree te planten, creëren we niet alleen een waardig gedenkteken, maar leveren we ook een belangrijk bijdrage aan een betere wereld – voor alle generaties na ons.

NATUURBEGRAAFPLAATS GEESTMERLOO

De eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland waar u zich midden in de natuur, op een door u zelf gekozen plek, kunt laten begraven. Een graf is hier voor altijd en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend en ontfermt zich over het lichaam en het graf. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven.

KARIN VAN ‘T KLOOSTER – CEREMONIEMAKER

Als ceremoniemaker, spreker bij uitvaarten en ritueelbegeleider help ik om bij een levensbepalende gebeurtenis stil te staan en deze gebeurtenis te vieren of te verwerken. Op een eigentijdse en persoonlijke manier maken we een op maat gemaakte ceremonie.

KNUPP

Knupp heeft een unieke collectie hoogwaardige zilveren gedenksieraden die een tastbare herinnering vormen aan een knooppunt in jouw leven. Er zijn talloze herinneringen die je wilt gedenken, herinneringen die de knooppunten in jouw leven vormen.

LUNA SANCO

Sabina Kesselaar – Beenen is rouw- en stervensbegeleider. Samen met haar cliënten gaat zij op zoek naar de hulpvraag, hierbij gebruikmakend van diverse rituelen. Zo kun je bij haar terecht voor een Reiki behandeling om wat beter in je energie te zitten of een heerlijke handmassage. Maar ook op een creatieve manier bezig zijn behoort tot de mogelijkheden. Maar soms hoeft er gewoon even niets en is er alleen zijn al voldoende.

MEMORY BODY CASTING

Memory Body Casting maakt, met behulp van hars, 3D beelden van het menselijk lichaam zoals de handen. Iedere herinnering van het leven is vast te leggen. Jennifer Heinze maakt, in haar atelier of op een door u gewenste locatie, deze tastbare herinnering voor later.

MIJN LAATSTE IK

Een video-opname van een uitvaart of een persoonlijke videoboodschap opnemen voor je geliefde(n)? Diana neemt je alles uit handen en zorgt voor een mooie herinnering voor later die je op je gemak kunt bekijken als jij eraan toe bent.

PAKRA SPIRIT

Paul Kramer van Pakra Spirit helpt mensen hun levenslessen beter te begrijpen door het inzetten van zijn mediumschap, het lezen van kaarten en het contact leggen met overledenen. Op deze beurs zal hij je onder andere kennis laten maken van het afscheidsritueel van de Sjamanen.

NOTARIA ALKMAAR

Er gebeuren dingen in het leven die om een notaris vragen bijvoorbeeld wanneer je een verklaring van erfrecht nodig hebt. Maar vooral ook als je advies wilt over zaken als trouwen, scheiden, testamenten of gedoe over een erfenis. Advies dat onafhankelijk en begrijpelijk is. Dat krijg je bij Notaria, dé familienotaris.

ROUWDOEKEN HEILOO

Rouwdoeken Heiloo biedt een zorgvuldig samengestelde collectie rouwdoeken in vele kleuren en dessins waarvoor zij in 2020 de Funeral Award hebben ontvangen. Op de Uitvaartbeurs ziet u in een impressie en misschien wel net zo belangrijk, u kunt er even aan voelen.

SOWELU HEALING

Sowelu is de rune van de zon, brenger van warmte, licht en levenskracht. Precies dat wat nodig is voor iemand die rouwt, in welke vorm dan ook. Sowelu Healing biedt helende producten aan in tijden van rouw en verdriet.

SPAANSEN BLOEMEN

Spaansen Bloemen heeft een ruim aanbod aan rouwbloemen. Zij adviseren je graag over de soorten bloemen, de kleuren en de stijl en denken met je mee om ervoor te zorgen dat de bloemen vertellen hoe iemand was. Je bent van harte welkom in hun winkel.

STICHTING RENE GEEFT

Een Stichting voor steun, troost, her- en erkenning aan mensen die te maken hebben met het verlies van een kind. Dankzij donaties stuurt Jolanda steun/troostpakketjes naar ouders van een overleden kind.

STUDIO DE CAMPAGNE

Studio de Campagne is de bedenker, ontwerper en maker van het urnbootje. Het urnbootje is een bio-urn gemaakt voor as verstrooiing op het water en wordt speciaal voor u ambachtelijk en met zorg in Nederland gemaakt.

UITVAARTBUSSERVICE

De Uitvaartbus is een moderne vorm van rouwvervoer waarmee het mogelijk is om samen met familie en vrienden de laatste reis van een dierbare te begeleiden. Niet alleen voor staatsievervoer, maar ook voor vervoer op maat, zoals een rondrit langs speciale locaties.

VAN WIJK UITVAARTKISTEN

Van Wijk is een familiebedrijf dat al 97 jaar (!) uitvaartkisten maakt van de hoogste kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Van Wijk biedt topkwaliteit in ieder prijssegment.

WADDENWOOD

Bij Waddenwood vind je een groot en uniek assortiment urnen, gemaakt van hout uit de directe omgeving van de Waddenzee. Michel werkt duurzaam en ecologisch verantwoord. Heb je zelf een stuk hout waarvan je een urn wilt laten maken? Als het hout hiervoor geschikt is maakt Michel er een kostbare herinnering van.

YVETTE VLAAR AFSCHEIDSFOTOGRAFIE

Foto’s van het afscheid kunnen je troost en steun bieden. En hoe fijn is het dat je de foto’s later nog kunt bekijken en de liefde en warmte van die dag opnieuw kunt voelen? Yvette fotografeert vanuit haar “zijn”. Iedereen kan namelijk een foto maken, maar niet iedereen kan het echte gevoel vastleggen.

DECOBAG

De Decobag is een nieuw ontwikkeld product binnen de uitvaartbranche. Een wade van ongebleekt katoen, waarop een zelf gekozen, handgeschilderd, design kan worden aangebracht. Wij werken met biologisch afbreekbare materialen, wat goed is voor de natuur.

HARDER NATUURSTEEN

Gedenken op je eigen manier. Ieder mens is uniek, dus creëren wij een unieke manier van gedenken. Bijvoorbeeld door een combinatie van materialen, zoals glas, brons en RVS. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en helpen u graag op weg.

ROUW V.I.P.

Rouw V.I.P. uitvaartbussen maken het mogelijk om tot het laatste moment bij uw overleden dierbare te zijn. Ook kunt u bij ons terecht voor de rouwmotor welke u op deze Uitvaart Inspiratiebeurs kunt bewonderen.

STUDIO HEMELTJELIEF

Ontwerp samen met Laura een gepersonaliseerde uitvaartkist. U kiest een passende afbeelding en Laura komt deze op een door u gewenste locatie op de kist wrappen. Een mooi laatste eerbetoon!

STICHTING AMBULANCEWENS

Stichting Ambulancewens vervult gratis, door heel Nederland en soms ook in het buitenland, de laatste wens voor terminale, immobiele patiënten.

Weij Samen

Marion ontwikkelde ‘De Minnebox’; een verzamelplaats voor herinneringen. Met deze herinneringendoos geef je de mensen die achterblijven het meest dierbare cadeau dat zij zich kunnen wensen. Iets tastbaars en blijvends met herinneringen van nu voor later.