06-33660701 (24/7 bereikbaar)

Hergebruik van de grafsteen: het taboe voorbij! We zien steeds vaker dat er voor hergebruik van de grafsteen wordt gekozen en dat is mooi want het is duurzaam en beter voor het milieu.

Taboe op hergebruik van de grafsteen

Nog niet zo lang geleden rustte er een taboe op het hergebruik van de grafsteen, maar ondertussen lijkt het erop dat de mening hierover aan het veranderen is en niet in de laatste plaats omdat dit beter is voor het milieu. Steeds meer mensen maken een duurzame keuze, ook voor een uitvaart. Hergebruik van een grafsteen draagt hier aan bij.

Materiaal

Wist je dat de meeste grafstenen worden gemaakt van graniet? Prachtig natuurlijk maar zowel het productieproces als het transport is erg belastend voor het milieu. En wist je dat deze stenen, nadat ze zijn verwijderd van een graf, worden vermalen tot wegfundering? Dat is ontzettend zonde want het materiaal leent zich prima voor hergebruik.

Emotioneel en zorgvuldig

Grafstenen worden met grote zorgvuldigheid uitgekozen en hebben vaak een emotionele waarde. Misschien vind je het een vreemd idee om een grafsteen te hergebruiken maar voor de kwaliteit en de mogelijkheden hoeft je het niet te laten. Nadat een vakman zijn werk heeft gedaan zie je namelijk écht geen verschil tussen een grafsteen gemaakt van nieuw of hergebruikt materiaal.

Dus vind je duurzaamheid bij leven belangrijk? Weet dan dat je ook na je dood nog een duurzame bijdrage kan leveren. Een mooie gedachte, toch!