06-33660701 (24/7 bereikbaar)

Bloemen zijn prachtig en bijna niet weg te denken bij een uitvaart. Helaas geniet je maar kort van de schoonheid en komen ze vaak van ver met een flinke impact op het klimaat als gevolg. 

Het meest duurzame alternatief voor een rouwboeket is het plukken van bloemen uit eigen tuin. Heb je geen plukbloemen in je eigen tuin, kies dan voor Nederlandse bloemen uit het seizoen. Hield jouw dierbare van bijvoorbeeld zonnebloemen maar is het niet het seizoen, kies dan in ieder geval voor de plaatselijke duurzame bloemist. De duurzame bloemist richt zijn bedrijfsvoering en zijn inkoopproces zo duurzaam mogelijk in en vind je op de www.barometerduurzamebloemist.nl.

Om de hoeveelheid plastic te beperken kan je de genodigden vragen eventuele rouwboeketten onverpakt mee te nemen. Of kies voor één rouwstuk en vraag de genodigden in plaats van bloemen mee te nemen een donatie te doen aan een goed doel dat bij jouw dierbare past.

Of misschien vind je het een mooie gedachte om de genodigden te vragen om één losse, onverpakte, bloem mee te nemen en hier één mooie bos van te maken of om de meegebrachte losse bloemen in te laten steken in een bloemenband om zo jouw dierbare te omringen met bloemen.

Je ziet, ook als je duurzaamheid belangrijk vindt hoeven bloemen dus niet te ontbreken bij een uitvaart.