06-33660701 (24/7 bereikbaar)

Wat wil JIJ dat er gebeurt met jouw ‘digitale’ erfenis?

Dat je nadenkt over wat je nalaat na jouw overlijden is logisch maar heb je ook weleens nagedacht over jouw ‘digitale’ erfenis?

Wil je na jouw overlijden digitaal voortleven of niet? Het is maar net wat jij graag wilt. Wil je het niet dan zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen.

Je kan je wensen bijvoorbeeld vast laten leggen bij een notaris maar je kunt er ook voor kiezen om een lijst bij te houden van de sites waar je een profiel of account hebt. Het is belangrijk dat deze lijst, mét inloggegevens, vindbaar is voor jouw nabestaanden. Als je nabestaanden deze lijst niet kunnen vinden, kan het veel geld kosten om al je profielen binnen te treden. Denk hierbij ook aan wat je hebt opgeslagen in de Cloud. Je kunt je voorstellen dat eventuele foto’s die jij hebt opgeslagen van emotionele waarde kunnen zijn voor jouw nabestaanden. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over wat je bewaart, weggooit en nalaat!

Bij steeds meer sociale media heb je de mogelijkheid om je digitale erfenis aan te zetten. Instagram en Facebook hebben bijvoorbeeld een modus waarbij je een profiel in de condoleance-stand kan zetten. Er kan niets meer gepost worden op het profiel, maar er kunnen wel foto’s worden gedeeld ter nagedachtenis aan de overledene.

Zoals je ziet zijn er nogal wat keuzes als het gaat om de digitale erfenis. Dus wil je het je nabestaanden iets makkelijker maken in een toch al emotionele tijd, leg dan wat jij belangrijk vindt vast in bijvoorbeeld een laatste wensenlijst.

Wil je een laatste wensenlijst ontvangen bel 06-33660701 of mail naar info@dewittevlinderuitvaartbegeleiding.nl, dan stuur ik je er één toe