06-33660701 (24/7 bereikbaar)

Bijzondere wensen met betrekking tot rouwvervoer?
Er kan en mag meer dan je denkt!

Een koets met paarden, een Harley Davidson met zijspan, een oldtimer of de Uitvaartbus. Er is zo ontzettend veel mogelijk en soms word ook ík verrast.

Zoals die keer dat ik een bijzondere familie, waarvan de mannen van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’, mocht begeleiden na het overlijden van echtgenote, (schoon)moeder en oma.

De familie woonde op loopafstand van het crematorium en zou mevrouw lopend begeleiden naar het crematorium. En hoe mooi, de familie beschikte zelf over een loopkoets, zoals zij dat noemden, welke in het verleden al regelmatig was gebruikt bij het afscheid van andere dierbaren.

Op de dag van de uitvaart kwam er, tot mijn grote verrassing, een grote gele takelwagen voorrijden. De kist werd door de vier grootste mannen van de familie op de takelwagen gezet en vastgemaakt met spanbanden. Uit de reactie van de andere familieleden bleek wel dat dit bijzondere vervoer precies bij de familie paste maar je kunt je voorstellen dat de wandeling naar het crematorium wel wat aandacht trok. Aangekomen bij het crematorium sprongen de mannen weer soepel achterop de takelwagen, maakten de kist los en droegen hun moeder en oma de familiekamer in.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van rouwvervoer? Neem gerust contact met mij op.